الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟

- ۱۱ تیر ۱۳۹۷
- 53996
- 0
- مطالعه این مطلب، حدود 20 دقیقه زمان میبرد.
تاریخ رونمایی اولیه (حدودی): ۲۰ آگوست ۲۰۱۳
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل برخلاف الگوریتم های گوگل پاندا و گوگل پنگوئن که افزونههایی برای هسته اصلی الگوریتم گوگل بودند، بازبینی کلی بر هسته مرکزی الگوریتم گوگل بود. هر چند به نظر می رسد هنوز بسیاری از اجزای قبلی الگوریتم مرکزی در جای خود باقی هستند. در هر حال علائمی که از مرغ مگس خوار دریافت کردیم نشان داد گوگل عزمی راسخ برای تطبیق هر چه بیشتر خواسته واقعی کاربران با نتایج جستجو دارد.
گوگل، مرغ مگس خوار را در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳ رونمایی کرد اما در واقع حدود یک ماه پیش آن را به کار گرفته بود. در شرایطی که بهروزرسانی الگوریتمهای قبلی مثل پاندا و پنگوئن باعث افت ترافیک و رتبههای گسترده شد، مرغ مگس خوار چنین اثرات منفی، شدید و گستردهای در سرتاسر وب نداشت. عمده تأثیر مرغ مگس خوار بر پایگاه دانش گوگل که به «گراف دانش (Knowledge Graph)» مشهور است بر میگردد. البته در مورد جستجوهای محلی (Local Search) اثرات مشهودی در رتبه و ترافیک گزارش شد.
گراف دانش و جستجوی معنایی (Semantic Search)
برای درک بهتر هدف الگوریتم مرغ مگس خوار، ابتدا با دو مؤلفه گوگل که بیشترین تأثیر را از این الگوریتم پذیرفته اند آشنا میشویم: گراف دانش و جستجوی معنایی.
یک سال پیش از رونمایی مرغ مگس خوار، گوگل گراف دانش خود را راه اندازی کرد –در واقع محصول نهایی یک گراف نبود و مجموعه ای از ویژگیهای حاکم بر صفحه نتایج گوگل بود. وظیفه گراف دانش تهیه سریع و دقیق پاسخها به عبارت جستجوی کاربران درمورد اشخاص، مکانها و بقیه چیزها بود.
اگر بخواهیم بدانیم نمود بیرونی گراف دانش چیست، می توانیم عبارت «کتاب صد سال تنهایی» را سرچ کنیم. نتیجهای که میبینیم با یک صفحه نتایج استاندارد بسیار متفاوت است. البته دیدن نقشه و اطلاعات جانبی با توجه به توسعه گراف دانش در صفحه نتایج، امروز دیگر نکته خارق العاده ای نیست و جزئی از انتظارات ما از گوگل به شمار می رود.
هرچند این ویژگی برای زبان انگلیسی کامل تر است. مثلا به صفحه نتایج برای عبارت «Chocolate Chip Cookies» نگاهی می اندازیم:
گراف دانش کارکرد اصلی خود را در چنین شرایطی نشان میدهد. یعنی در کنار نتایج برای جستجوی ما درمورد یک نوع شیرینی، جدول تغذیه، دستور پخت و موارد مشابه آن را هم نشان میدهد.
حتما برای ما این سؤال پیش میاد که چطور گوگل چنین کاری را میکند؟ چطور هدف مخاطب را از عبارت جستجو تشخیص میدهد؟ این دقیقا نقطهای است که جستجوی معنایی وارد میشود.
«جستجوی معنایی» تلاش می کند تا با استفاده از موارد نمایش داده شده در صفحه نتایج گوگل، زبان کاربران اینترنت را متوجه شود. در این راه هم تلاش میکند تا علی رغم کلیدواژه های به کار رفته در عبارت جستجو هدف اصلی کاربر را تشخیص و مرتبطترین نتایج را به او نمایش دهد. دوباره به مثال اول برگردیم؛ جستجوی عبارت «کتاب صد سال تنهایی». در اینجا جدای از کلیدواژههای به کار رفته در عبارت، جستجوی معنایی طبق برآوردهای خود به این نتیجه رسیده است که هدف از این جستجو دانستن محتوای کتاب و ناشران معتبر آن است. در کنار این اطلاعات، کتابشناسی آن را به صورت بین المللی را هم آورده تا کاربر اطلاعات جامعی دریافت کند. یعنی گوگل با نمایش این صفحه نتایج میگوید احتمالا هدف ما از جستجوی این عبارت دانستن اطلاعات کلی و کتابشناسی اثر است و نمی خواهیم درمورد خرید کتاب یا قیمت آن بدانیم. حالا میتوانیم با عبارت «قیمت کتاب صد سال تنهایی» جستجو را تکرار کنیم. خواهیم دید که در صدر فهرست صفحه نتایج، فروشگاههای اینترنتی قرار دارند.
گوگل تلاش زیادی را برای توسعه جستجوی معنایی انجام میدهد و در حال تسلط بر آن است. این قابلیت به قول خودشان به آنها این قدرت را میدهد که «موجودات دنیای واقعی و ارتباطات آنها با یکدیگر را بشناسند». الگوریتم مرغ مگس خوار بر تطبیق «درون مایه عبارت جستجو (Query Context)» و «نتایج نمایش داده شده در صفحه نتایج» متمرکز است و این کار را به پشتوانه فناوریهای گوگل انجام میدهد.
اثرات برجسته الگوریتم مرغ مگس خوار
یکی از اهداف اصلی الگوریتم مرغ مگس خوار ترجمه نتایج دستاوردهای جستجوی معنایی به شکل کاربردی در واقعیت است –چیزی که در آینده احتمالا به عنوان استاندارد جستجو مطرح خواهد شد. در حقیقت این الگوریتم به دنبال یافتن هر چه بهتر منظور کاربران از عبارت جستجویی است که مطرح میکنند. البته بهترین عملکرد این الگوریتم در زبان انگلیسی است و اگر بخواهیم مثالی واضح بزنیم باید از عبارات انگلیسی استفاده کنیم. مثلا ما عبارت «Best places for Chinese» (به معنی بهترین چینی ها کجاست؟) را جستجو می کنیم. گوگل بلافاصله از چینش این جمله متوجه می شود که ما به دنبال رستوران چینی می گردیم و در محدودهای که هستیم رستوران های چینی را با امتیازاتی که دریافت کرده اند را برای ما فهرست میکند. البته این جستجو باشد تا نتیجه دقیقی به ما بدهد. یعنی اگر عبارت فوق را در ایران جستجو کنیم به ما اطلاعاتی درمورد گردشگری در چین میدهد.
الگوریتم مرغ مگس خوار و جستجوی صوتی
اگر با دقت بیشتری نگاه کنیم متوجه میشویم که الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از قدمهای گوگل در راستای تقویت جستجوی صوتی نیز هست. زمانی که الگوریتم مرغ مگس خوار در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد بحث جستجوی صوتی در حال شکلگیری بود. تنها چند سال بعد، جستجوی صوتی ظهور کرد و گوگل مجبور شد فکری به حال آن بکند و راهی برای شناسایی کلمات و زبان رایج صوتی بیابد.
طبیعتا در این نوع جستجو خبری از جستجوی کلیدواژهای و کلمات هم معنی و هم خانواده خبری نیست. در این نوع جستجو هدف و نیت کاربر از بیان عبارت جستجو اهمیت زیادی پیدا میکند. به همین دلیل جستجوی معنایی و به روز رسانیهایی مثل الگوریتم مرغ مگس خوار حرکتی در راستای ارائه نتایج برای جستجوی صوتی نیز محسوب میشوند.
مرغ مگس خوار و جستجوی محلی (Local Search)
در حالی که متخصصین سئو در سرتاسر جهان دنبال نقاط اثر الگوریتم مرغ مگس خوار بودند، کسانی که روی سئوی محلی کار میکردند با سقوط عجیبی در رتبهها مواجه شدند. مرغ مگس خوار باعث شده بود یک باکس پیشنهادی در بالای صفحه نتایج جستجو نمایش داده شود. این جعبه نتایج درون آن را از بقیه صفحه نتایج جدا میکرد. این باکس همان چیزی است که امروز به شکل باکسی در بالاترین محل صفحه نتایج میبینیم و در آن یک نقشه و موقعیت چیزی که در جستجوی آن هستیم مشخص شده است. مشکل از آنجایی بروز کرد که در این باکسها کسب و کارهایی نمایش داده میشدند که با عنوانهای جعلی گوگل را فریب میدادند. مثلا اگر در آن زمان عبارت «وکیل اصفهان» را سرچ میکردیم احتمالا با سایتی مواجه میشدیم که اصلا در اصفهان مستقر نبوده و تنها از این کلیدواژه برای دور زدن گوگل استفاده کرده بود. این یک نقص بزرگ برای گوگل بود و بعد از مدتی آن را تا حدود قابل قبولی اصلاح کرد و امروز تقریبا اثری از این دست اشتباهات نمیبینیم.
چیزی که تا به حال با آن مواجه شدیم بیان میکند که الگوریتم مرغ مگس خوار اثرات زیر را بر سئوی محلی دارد:
– نتایجی که به محل مورد جستجو مرتبطتر باشند در رتبههای بالاتر نمایش داده میشوند.
– برای نتایجی که مرتبطتر و به محل مورد جستجو نزدیک تر هستند، پروفایل معرفی نشان داده میشود.
چطور متوجه شویم که الگوریتم مرغ مگس خوار ما را جریمه کرده است؟
به جز مواردی که در گذشته وب سایت ها برای جستجوهای محلی با مشکلات مقطعی مواجه شدند، چیز جدی درمورد جریمه شدن با الگوریتم مرغ مگس خوار گزارش نشده است.
اگر شما باور دارید که توسط الگوریتم مرغ مگس خوار جریمه شده اید نگاهی به فهرست به روزرسانیهای گوگل بیاندازید. احتمالا شما ریشه را در یکی از الگوریتمهای گوگل پاندا یا گوگل پنگوئن خواهید یافت.
الگوریتم مرغ مگس خوار بیشتر فرصت است تا چالش
گوگل با انتشار الگوریتم مرغ مگس خوار به همه کاربران اعلام کرد که به طور جدی در حال نزدیک کردن هر چه بیشتر خواسته جستجوگران با نتایج است. یعنی اگر با دید متخصصین سئو به ماجرا نگاه کنیم عبارت جستجو دیگر رشتهای از واژه ها نیست بلکه عبارتی است که قرار است مفهومی را منتقل کند و کاربر را به چیزی که در جستجوی آن است برساند.
مهمترین نکته ای که در این شکل جدید برای مدیران وب سایتها نهفته است، نزدیک شدن زبان سایت به زبان رایج در عبارات جستجو است. الگوریتم مرغ مگس خوار پلی است که اصول سئوی قدیمی و ارائه نتایج را به شکل مدرن آن تبدیل میکند. شکلی که در آن مفهوم یک جستجو مهمترین عامل و ارائه مرتبطترین محتوا مهم ترین هدف است.
در شکل جدید جستجو، صفحاتی رتبه بالاتری دریافت میکنند که محبوبیت بالایی میان کاربران داشته باشند و در مفاهیم مشخص تعداد بیشتری از کاربران آن را از میان صفحه های دیگر انتخاب کنند. در شرایط امروز سئو اولین چیزی که باید در اولویت فعالیت های سئو قرار بگیرد، هدف و نیت کاربران از عبارت جستجو و اهدافی است که آنها را به صفحههای ما میرساند. پس از آن برای پیاده سازی یک صفحه خوب با استانداردهای تازه باید مستقیما از کاربرها خواسته شان از صفحه خودمان را بپرسیم، تحقیقات کلیدواژه (Keyword Research) و تحقیقات موضوعی (Topical Research) را به درستی انجام دهیم و از نتایجش برای بهبود صفحههای مان استفاده کنیم.
منبع: مقاله سایت moz.com با عنوان «Google Hummingbird»
- 0
- 0
نظرات کاربران