الگوریتم پاندا مسئول متن های لاغر و محتوای کپی شده است؟

- ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷
- 136659
- 0
- مطالعه این مطلب، حدود 13 دقیقه زمان میبرد.
الگوریتم پاندا مسئول مشکلات متنهای لاغر و متنهای کپی شده برای سئو شناخته می شود و میدانیم این دو از مهمترین معیارهای الگوریتم گوگل پاندا هستند. آیا واقعاً باید باور کنیم که اینها مهمترین عملکردهای الگوریتم پاندا هستند؟ میخواهیم نتیجه تحقیقاتی که در این مورد انجام شده را با هم بررسی کنیم و ببینیم آیا الگوریتم گوگل پاندا چیزی بیش از این برای ارائه دارد؟ در انتهای این مطلب باید بتوانیم سایت خودمان را از دید الگوریتم گوگل پاندا بهبود بدهیم.
سدی به نام محتوای کپی شده
تقریباً هر سایتی محتوای کپی شده دارد. برخی سایتها که از سیستمهای مدیریت محتوا استفاده میکنند، بخاطر تگها و حتی سایتهای فروشگاهی که برای رنگها و مدلهای مختلف یک محصول چند پیج با توضیحات مشابه دارند. نکتهای که برای ما اهمیت دارد این است که الگوریتم پاندا با این صفحههای کپیشده چه میکند؟ خروجیها و صحبتهای متخصصان گوگل به ما این اطمینان را میدهد که اگر کپی به قصد جذب ترافیک کاذب یا صفحات جعلی نباشد، گوگل برخورد خاصی را صورت نمیدهد و صفحههای کپیشده را بنا بر معیارهای خودش رتبهبندی میکند.
در این شرایط یعنی الگوریتم پاندا کاری به محتوای کپیشده ندارد؟
اگر سایت ما دارای صفحههای کپیشده باشد قطعاً بر عملکرد خزش (Crawl) روی سایت تأثیر میگذارد. اما الگوریتم پاندا آن را یک مشکل بزرگ نمیبیند بلکه به صورت هوشمند اگر متوجه شود که قصد ما از کپی کردن، منحرف کردن گوگل و کسب رتبه تقلبی در صفحه جستجو است ما را جریمه خواهد کرد.
هرچند گوگل مگر در شرایط خاص سایتی را جریمه نمیکند اما بهتر است که همیشه صفحاتمان را بهینه سازی کنیم و صفحات کپیشده تا حد امکان کمتری داشته باشیم. در چنین شرایطی به جرأت میتوان گفت درمورد الگوریتم پاندا جای نگرانی وجود ندارد و سایتی را جریمه نمیکند.
ماجرای «متن های لاغر» یا «محتوای لاغر» چیست؟
در این موضوع ماجرا کاملاً متفاوت است. گوگل با تأکید میگوید که محتوای لاغر قابل پذیرش نیست و محتوای سایتتان را «پر و پیمان» کنید.
حذف «محتوای لاغر» یا تقویت آن برای تبدیل شدن به یک «محتوای چاق» راهکاری است که تمامی سئو کارها به آن اذعان دارند. تجربه شخصی ما برای یک فروم (Forum) نشان داد که حذف صفحاتی که محتوا نداشتند یا تنها یک درخواست در آنها ثبت شده بود و پاسخی هم در کار نبود، رتبه سایت را در اکثر زمینهها به شکل چشمگیری بهبود بخشید.
به عقیده ما محتوایی برای الگوریتم پاندا نامطلوب است که کسانی که از طریق جستجو به سایت شما رسیده اند را نا امید کند. اگر روی سایتمان چنین صفحههایی داریم بهتر است هر چه سریعتر عملیات پاکسازی را شروع کنیم.
الگوریتم پاندا چیزی بیش از جریمه کردن محتوای کپیشده و محتوای لاغر است.
تنها برخی سایتها با اصلاح و حذف صفحههای لاغر و صفحههای کپیشده میتوانند ارزش خود را بازیابی کنند و بسیاری از صفحههایی که اخطاری مرتبط با الگوریتم پاندا دریافت میکنند مشکلات به مراتب پیچیدهتری دارند. اگر سایتی متوسط داریم و سعی میکنیم با نکاتی که تا حالا گفته شد آن را برطرف کنیم باید اذعان کنیم که چنین کاری ممکن نیست.
الگوریتم پاندا درمورد عالی بودن است
شاید الگوریتم پاندا برای ما که صرفاً می خواهیم جنبه قدیمی سئو را برای سایتمان پیادهسازی کنیم چند تکنیک جدید است و باید به تکنیکهای قبلی اضافه کنیم. البته در واقع چنین نیست. در مورد الگوریتم پاندا گوگل الگوریتمی را با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین طراحی کرده که خود را بهبود میدهد. یعنی از این به بعد این الگوریتمها هستند که الگوریتم میسازند. با الگوریتم پاندا گوگل قدمی جدی به سمتی برداشت که تنها سایتهای کاربردی و مفید به کاربران نمایش داده شود. از دید الگوریتم گوگل پاندا سایتهای با کیفیت ویژگیهای زیر را دارند:
- نرخ کلیک در صفحه جستجو (CTR) بیشتری نسبت به رقیبان خود دارند.
- کاربران خود را بیش از بقیه سایتهای هم حوزه خود درگیر سایت میکنند.
- سؤالات بیشتری را نسبت به بقیه سایتها پاسخ میدهند.
- صفحاتشان بیشتر به اشتراک گذاشته میشود و کلیکهای زیادی در داخل صفحههایشان اتفاق میافتد.
آن چیزی را که کاربر بخاطرش جستجو کرده را در نهایت در اختیار او قرار میدهند.
بر این اساس دیگر ترفندهای قدیمی سئو نتیجهبخش نخواهد بود و نیاز به تلاش طولانیمدت برای دستیابی به هدفمان داریم.
در حقیقت این یادگیری عاملی است که باعث شده در الگوریتم پاندا تغییرات و به روزرسانیهای متعددی نبینیم. تا به این روز ما تنها سه بار شاهد اعلام رسمی گوگل درباره آپدیت الگوریتم پاندا بوده ایم و در همین شرایط هم ۹۸٪ سایتهایی که به بالا بردن کیفیت سئو onpage خود پرداخته اند دچار هیچ مشکل و ریزشی نشدند.
الگوریتمهای گوگل هر روز هوشمندتر میشوند و سایتهای معتبر را صحیحتر تشخیص میدهند و آنها را با دقت بیشتر رتبهبندی میکنند. حتی اگر با اصلاحات onpage باز هم به رتبه مورد نظر دست نیافتیم نباید نا امید شویم. همیشه رقبای خود را هم در نظر بگیریم در چنین شرایطی احتمالا رقبای با کیفیت و قو داریم.
اگر سایت ما به طور کلی با الگوریتم پاندا به مشکل برخورد باید چه کنیم؟
در چنین شرایطی کار سختی را پیش رو داریم و باید تلاشی جدی برای بازسازی سایتمان کنیم تا کاربران از صفحات ما لذت فراوانی ببرند و بدین ترتیب به جریان بازی برگردیم. در چنین شرایطی بهترین راه انجام یک آنالیز کامل کیفی روی صفحههای سایت است. در بسیاری از موارد ما با انجام تغییراتی مثل بالا بردن سرعت بارگذاری صفحهها، رفع ایرادات تگ کنونیکال و اصلاح URLها به رتبههای بالا باز گردیم و ترافیک مناسبی دریافت کنیم. باز هم تأکید میکنم تغییرات را با هدف تبدیل شدن به بهترین نمونه در حوزه خود بهینهسازی می کنیم.
اگر با این تغییرات هم موفق نشدم به صفحه اول بیایم ناامید شوم؟
به هیچ وجه همانطور که گفتیم الگوریتم پاندا یک الگوریتم هوشمند است و همچنان در حال بررسی و رشد است. به نظر ما با ادامه دادن به ساختن سایتی با کیفیت و استاندارد میتوانیم به مرور به جایگاه مناسب در صفحه جستجوی گوگل برسیم. اگر با الگوریتم پاندا به مشکل بر خوردیم بهترین فرصت است که به سراغ ساختارها و محتوای سایت نگاهی دوباره بیاندازیم و مطمئن باشیم که در جهان هوشمند امروز نتیجه کیفیت و کار اصولی خودمان را میبینیم.
منبع: مقاله سایت moz.com با عنوان «چه چیزی را درمورد پاندا اشتباه متوجه شده بودیم؟»
- 1
- 0
نظرات کاربران