به روزرسانی گوگل رنک برین

- ۱۱ تیر ۱۳۹۷
- 73477
- 0
- مطالعه این مطلب، حدود 20 دقیقه زمان میبرد.
بهروزرسانی گوگل رنک برین چیست؟
زمانی که گوگل وجود رنک برین را تأیید کرد: ۲۶ اکتبر ۲۰۱۵
بهروزرسانی رنک برین بخشی از الگوریتم مرکزی گوگل است که از یادگیری ماشین (توانایی ماشینها برای آموزش خودشان از روی دادههای ورودی) برای تطبیق بهترین نتایج با عبارت جستجو استفاده میکند. پیش از به کار گرفتن رنک برین، گوگل از الگوریتم پایهای خودش استفاده میکرد. هنوز اطلاعات رسمی و دقیقی درمورد عملکرد رنک برین منتشر نشده است. دانش ما در دوران پسا رنک برین این است که هر عبارت جستجویی از یک مدل توجیهی عبور میکند. این مدل از معیارهایی مانند موقعیت مکانی کاربر، سوابق جستجوی کاربر و لغات به کار رفته در عبارت جستجو هدف واقعی کاربر را حدس میزند و مرتبطترین نتایج را به او نشان میدهد.
رویکرد یادگیری ماشین در بهروزرسانی رنک برین چیزی است که آن را از بقیه بهروزرسانیها متمایز میکند. گوگل برای آموزش رنک برین ابتدا از منابع مختلفی دادهها را به آن وارد کرد. این مسئله به رنک برین این امکان را میداد که الگوریتم های مفید و کاربردی تولید کند. پس از آن هم الگوریتم به طور خودآموز شروع به ایجاد الگوریتمهای معتبر و تازهتری کرد. رنک برین با تطبیق سیگنالهای مختلف با حجم زیادی از نتایج، محاسبات و آموزش خود را در پیش میبرد و صفحه نتایج را بهبود میبخشد.
بهروزرسانی گوگل رنک برین چطور کار میکند؟
اگر بخواهیم درک صحیحی از عملکرد رنک برین داشته باشیم باید پا در کفش گوگل کنیم و کمی با آن قدم بزنیم. برای شروع فرض کنیم عبارت «محل المپیک» را جستجو کرده ایم.
هدف اصلی این جستجو چیست؟ منظور کاربر المپیک تابستانی است یا زمستانی؟ آیا المپیکهای قبلی یا جاری را مدنظر دارد یا درمورد المپیک پیش رو سؤالی دارد؟ آیا کاربری که این جستجو را انجام داده در المپیک حضور دارد؟ آیا کاربر درمورد تاریخچه المپیک (چه بسا در زمان یونان باستان) سؤالی دارد؟
حالا فرض کنیم میخواهیم به این عبارت جستجو پاسخ بدهیم. ما اطلاعاتی درمورد کیفیت محتواهای مرتبط روی صفحههای وب داریم و چیزهایی هم درمورد لینکهای خارجی و داخلی این صفحهها میدانیم. المپیک زمستانی سوچی برگزار شده و حجم بالایی لینک و ترافیک را به تازگی روی سایت خود وارد کرده است. با الگوریتمهای موجود، صفحه المپیک سوچی بهترین پاسخ برای این جستجو خواهد بود. چرا که بیشترین ترافیک و لینک را اخیرا به خود جذب کرده است. با این وضعیت حتی اگر کاربر دنبال موقعیت دقیق المپیک زمستانی بعدی در پیونگ چانگ کره جنوبی بوده است، ما او را به صفحه سوچی هدایت کرده ایم.
دقیقا در چنین شرایط پیچیدهای است که ظرفیتهای رنک برین مشخص میشود. دادن بهترین پاسخ تنها با الگوریتمهای یادگیری ماشین که به سرعت و به طور مداوم قادر است اطلاعات جستجوهای کاربر را از گوگل دریافت میکند، ممکن میشود. به مثال بالا برگردیم. اگر اکثریت کاربران از جستجوی عبارت «محل المپیک» به دنبال محل برگزاری المپیک بوده اند، صفحه نتایج گوگل بیشتر صفحههایی را به ما نشان میدهد که به محل برگزاری المپیک پیش رو مربوط میشوند.
بیاییم به این مثال شرطهای دیگری اضافه کنیم. مثلا فرض کنیم این جستجو در زمان برگزاری المپیک پیونگ چانگ انجام شده است و کاربری که جستجو را انجام داده در شهر برگزاری مسابقات حضور دارد. در چنین شرایطی بهتر نیست در کنار نتایج حاوی اطلاعات پیونگ چانگ مسیرهای دسترسی به محل برگزاری و استقرار ورزشکاران اشاره کند؟ در حقیقت منظورمان این است که سیگنالهایی مثل محلی که جستجو انجام شده و تازگی محتوا باید به عنوان معیارهای کمکی به شفاف شدن هدف اصلی کاربر از جستجو بیانجامد. تنها در این صورت است می توانیم کاربران را از نتایج جستجو راضی نگهداریم.
گوگل رنک برین یک پروژه درحال پیشرفت مداوم است. رنک برین این فرصت را به گوگل می دهد که هر روز درک بهتری از هدف اصلی کاربر داشته باشد و این امر را به مرور بهبود ببخشد. به دنیای واقعی برگردیم. در زمان نگارش این مقاله عبارت «محل المپیک» را جستجو کردیم و نتیجه زیر را مشاهده کردیم.

اثر رنک برین بر جستجو
این نتایج نشان میدهد که عمده کاربران از جستجوی این عبارت به دنبال آدرس میدان المپیک در تهران، تاریخچه برگزاری المپیک و محلهای برگزاری آن سؤال دارند. همچنین با توجه به زبان و موقعیت مکانی ما میدان المپیک تهران والمپیک آسیایی تهران را جزء نتایج اول قرار میدهد. رنک برین این نتایج را براساس محاسبات میانگین نتایج موردنظر کاربران به ما ارائه میدهد و هر لحظه در حال بهبود آن است. بنابراین معلوم نیست اگر ما این جستجو را در زمان برگزاری المپیک زمستانی پیونگ چانگ انجام دهیم باز هم همین نتایج را ببینیم.
هنوز مشخص نشده که الگوریتمها و معیارهایی که رنک برین تولید می کند چطور بر الگوریتمهای اصلی گوگل و به تبع آن صفحه نتایج می گذارد. پس بهترین کار مشاهده و بررسی نتایج صفحههای نتایج گوگل براساس جستجوهای متنوع است.
آیا رنک برین روشهای سئو سایت کنونی را تغییر میدهد؟
بخش زیادی از این ماجرا به فلسفه و روشهای سئوسازی ما برمیگردد. یک اسب برای یک زیستشناس موجودی زنده و جزء گونه پستانداران چارپا است. همین اسب برای درشکهران موجودی چارپاست که ارابه را میکشد. برای یک عاشق طبیعت هم اسب یکی از مظاهر طبیعت وحشی است و باید در دشتها و مراتع زندگی کند. این درک متفاوت از یک موضوع باعث میشود مثلا کاربرد و نتیجهای که از یک اسب می گیریم متفاوت باشد. اگر بخواهیم توضیح خوبی درمورد رنک برین بدهیم تا به درک یکسانی از آن برسیم و نتیجه موردنظرمان را بگیرم باید بگوییم که برای رنک برین یک چیز مهم است و آن هم درون مایه (Context) محتوا است. دلیل ان هم مشخص است درونمایه یک محتوا مهمترین چیزی است که در یادگیری ماشین میتواند به توسه و خودآموزی آن کمک کند. در ادامه ۳ معیار مهم سئو سازی در دوران گوگل رنک برین را مطرح میکنیم.
۱- سیگنالهای رتبهبندی مختلف به عبارتهای جستجوی مختلف بستگی دارد
پیش از رنک برین ما سایتهایمان را براساس معیارهای مشخص و تقریبا ثابتی معتبر می کردیم. برخی از این سیگنالهای سنتی عبارت بودند از: تنوع در لینک سازی، عمق محتوا و تطابق کلیدواژهها. در دوران پسا رنک برین مهمترین نکته معیارهایی است که بهتر از بقیه به برآورده کردن نیازهای کاربر می انجامد. مثلا اگر میخواهیم یک طوفان ناگهانی را گزارش کنیم، تازگی مطلب بسیار اهمیت پیدا میکند تا تعداد لینکهای درونی و خارجیمان. شاید هم میخواهیم مطبی درمورد تاریخ موسیقی سنتی ایرانی بنویسیم. در چنین شرایطی عمق محتوا مهمترین معیار است. حتی در این مورد اعتبار دامنه و تعداد موضوعات مشابه موجود روی سایت نیز معیارهای مهمی شناخته میشود. یادگیری ماشینی که بهروزرسانی رنک برین را به پیش میبرند سیگنالهایی را معتبر می شمارند که کاربر را به بهترین نتایج میرسانند. پس متخصصین سئو نیز باید به این سمت حرکت کنند.
۲- سیگنالهایی که به اعتبار و شهرت وب سیات ما مربوط میشوند
سئو در حال تلاش است تا شهرت یک برند (دامنه) را به عنوان یک منبع اساسی برای موتورهای جستجو معرفی کند. در حقیقت در چنین شرایطی میتوان اطمینان داشت که کاربر تجربهای منحصربفرد را در ارتباط با وب سایت ما بدست میآورد. یکی از مزایای اعتبار برند این است که برند ما در کلمات کلیدی حیاتیمان به شدت بهبود و رشد خواهد داشت. در این جاست که باید مشخص کنیم برند ما برای شهرت نیاز به کدام یک از معیارها دارد؛ تازگی، عمق، تنوع لینکهای ورودی، درگیری کاربر با سایت یا بقیه سیگنالها؟ پاسخ این پرسش به موضوعاتی برمیگردد که ما در سایتمان پوشش میدهیم. آیا جستجوهایی که امید داریم به ما برسند باید به یک نگاه گذرا منجر شوند یا مطالعهای عمیق؟ به هرحال در طول زمان ما باید شهرت برندمان را افزایش دهیم و سیگنالهای موردنظرمان را به درستی دریافت کنیم. بدین ترتیب سیگنالهای درستی هم به رنک برین میفرستیم و ما را به عنوان یک برند معتبر میشناسد.
۳- هر کلیدواژه یک صفحه؛ مُرد
حتما میدانیم که روشهای قدیمی ساختن صفحه برای کلیدواژههای همخانواده به پایان رسیده است. در گذشته ما برای هرکدام از لغتهای «ماهیتابه»، «ماهی تابه»، «ماهیتابه آشپزخانه»، «ماهیتابه استیک» و مواردی این چنین یک صفحه میساختیم تا در رتبههای بالا ظاهر شویم. این ترفندها باید به صندوقچههای زیرزمین بروند. در سئوی مدرن تمام این لغات در قالب یک مفهوم ارزیابی میشوند و آن خواسته اصلی کاربر از یک جستجو است. در این زمینه ما باید محتوایمان را به زبان رایج کاربران تبدیل کنیم. البته این نکته جدیدی برای متخصصین سئوی بهروز نیست. نکته مهم در این حوزه برای رنک برین این است که رنک برین اهمیت درونمایه و نزدیک شدن زبان یک صفحه به زبان کاربران را بیش از پیش میکند.
نکته آخر
تمام آنچه درمورد رنک برین و دیگر الگوریتمهای مدرن گوگل بیان میشود نشانگر این موضوع است که باید تمرکز را از روی ترفندها برداشت و به درونمایه و تولید محتوای معتبر و کاربردی برای کاربران اینترنت روی آورد. در حقیقت کاربر آینده موتورهای جستجو با هر جستجو به بهترین صفحهها دسترسی پیدا میکند نه صفحههایی که به دنبال سود خود از کاربر هستند.
منبع: مقاله سایت moz.com با عنوان «Google RankBrain»
- 1
- 0
نظرات کاربران