پرسشنامه مقید بودن به سازمان

- ۸ مهر ۱۳۹۷
- 202581
- 0
- مطالعه این مطلب، حدود 19 دقیقه زمان میبرد.
نظرسنجی از کارمندان کاردشواری است و یکی از دلایل آن نپرسیدن سؤال درست از سوی کارفرما است. برای آنکه بیشترین و بهترین نتیجه را از انجام نظرسنجی میزان مقید بودن کارمندانمان بگیریم باید سؤالات تکراری و دلخواه خودمان را کنار بگذاریم. سؤالات مناسب برای سنجیدن مقید بودن به سازمان باید نظم و روال مشخصی داشته باشد تا بتواند نتایج اثربخشی را به همراه داشته باشد.
یکی از بهترین روشهایی که میتوان کارمندان را به شرکت در نظرسنجیها مقید کرد گرفتن بازخورد مداوم از کارمندان است. این کار کمک میکند در بازههای زمانی مشخص از حال آنها با خبر باشیم.
در این راستا میتوانیم پرسشهای مناسب را هر هفته یا دو هفته یکبار استاز کارمندان بپرسیم. باید به کارمندانمان وقت بدهیم تا به سؤالات پاسخ بدهند و پاسخها ناشناس بماند. همینطور سوالات باید کوتاه و واضح باشد. هر چه بیشتر به این سمت حرکت کنیم پاسخهایی شفافتر، اثربخشترو کارآمدتر دریافت میکنیم.
با استراتژی مناسب در مکان مناسب، میتوانیم مقید بودن کارمندانمان را افزایش دهیم و شرکتی قدرتمندتر بسازیم. در ادامه پرسشنامه و تحلیل پرسشنامه حاوی ۲۰ سؤال اساسی برای سنجش مقید بودن کارمندان به شغل وسازمان را بررسی خواهیم کرد.
بخش اول: نظرسنجی رضایت کارکنان
- در محیط کار خود خوشحال هستید؟ (نمره از ۱ تا ۱۰)
برای بدست آوردن میزان مقید بودن کارمندان این اولین سؤالی است که باید از آنها پرسیده شود. این سؤال مهمترین و مستقیمترین سؤال مرتبط به رضایت از محیط کار است. با پرسیدن مستمر این سؤال متوجه میشویم که شرکت ما در هر بازه زمانی از لحاظ چقدر شادی کارکنانش را تأمین میکند. - آیا به کسی پیشنهاد میکنید در این سازمان کار کند؟
سؤالاتی از این دست معیار خوبی برای ارزیابی مطلوب بودن سازمان ما برای کارمندان است. چرا که کارمندان ما شاید حاضر باشند تحت شرایط خاص و شخصی که دارند برای ما کار کنند اما آیا حاضرند با دانستن شرایط کاری، شرکت ما را به دوستان خود نیز معرفی کنند؟ - آیا درک کافی از موقعیت شغلی و مسیر ارتقا شغلی خود دارید؟
نظرسنجی که توسط مؤسسه گالوپ انجام شد نشان میدهد کارمندانی که مسیر رشد و پیشرفت خود در سازمان را میدانند تمایل بیشتری به ماندن در سازمان دارند. ما باید مطمئن شویم کارمندانمان درک صحیحی از مسیر ترقی در سازمان دارند. اگر نمیتوانیم چنین مسیری را به آنها پیشنهاد دهیم یا مسیر ما چندان به مذاق کارمندانمان خوش نمیآید باید مسیرهای توسعه قابل قبولی را طراحی کنیم که در آنها ایجاد انگیزه کند. - به تعادل بین زندگی و کار خود چه نمرهای میدهید؟ (نمره از ۱ تا ۱۰)
کارمندان برای اینکه بهرهوری بالایی داشته و مقید به کار خود باشند باید بتوانند بین کار و زندگی شخصی تعادل ایجاد کنند. اگر آنها احساس کنند از یک سمت افتاده اند نقطه خطرناکی برای کسب و کار ما است. - فرض کنیم فردا قرار باشد از محل کار خود استعفا بدهید، چه دلیلی دلیلی را برای این کار ذکر میکنید؟
ارتباط ناصحیح، کمبود شفافیت، احساس بیارزش بودن و… میتوانند از جمله این دلایل باشند. با پرسیدن این سؤال برخی از نقاط ضعف سازمان ما از طرف کارمندانمان آشکار میشود. این سؤال نشان میدهد کارمندان ما از بودن در محیط کارشان راضی اند یا ترجیح میدهند در جای دیگری مشغول به کار شوند.
بخش دوم: نظر کارمندان درمورد مدیران
- آیا در محل کار خود احساس ارزشمند بودن میکنید؟
تحقیقات نشان میدهد تنها ۲۱٪ کارمندان در محل کار خود احساس ارزشمند بودن میکنند. از این سؤال برای بدست آوردن این معیار مهم در سازمان خود کنیم. - چند بار در ماه مدیرتان با شما سلام و احوالپرسی میکند؟
با این سؤال متوجه میشویم که تیم رهبری سازمان چقدر به کارکنانشان توجه میکنند. اگر دیدیم که غالب کارمندان پاسخی زیر ۲ بار در ماه دادند، ما داریم حال خوب آنها را از دست میدهیم. این مسئله میتواند به مقید نبودن و کاهش بهرهوری کارمندان شود. - آخرین باری که یک پروژه بزرگ را با موفقیت به پایان رساندید مورد توجه قرار گرفتید؟
احساس ارزشمند بودن در کار یک عامل انگیزشی قوی است. این سؤال نشان میدهد رهبران سازمان در توجه به کارمندان کمکاری می کنند و بیتوجه هستند. اگر کارکنان این حس را نداشته باشند که در محیط کار دیده میشوند بازدهی پایینی خواهند داشت. برای رفع این مشکل از خودشان راهکار بخواهید و آن را با هم اجرایی کنید.
بخش سوم: حفظ کارمندان
- آیا باور دارید که در این سازمان میتوانید تمام پتانسیلتان را به کار بگیرید؟
کارمندان دوست دارند در جایی کار کنند که از تمام توان و استعدادهایشان بهره ببرد. هرچه سازمان ما موقعیتهای بیشتری را برای کارمندانش ایجاد کند، کارمندانمان بیشتر به ما مقید خواهند بود. - اگر به گذشته برگردیم باز هم این موقعیت شغلی را میپذیرید؟
این سؤال جالبی است هرچه کارمند در موقعیت شغلی فعلیاش راضیتر باشد با سرعت بیشتری به این سؤال پاسخ مثبت میدهد. اگر میانگین پاسخ دریافتی ما به سمت خیر میل میکرد. - اگر بتوانیم آینده را پیشبینی کنید، سال بعد هم خودتان را در این شرکت میبینید؟
این پرسش خودافشاگری است. پاسخ این سؤال میتواند حقایق زیادی را درباره نرخ حفظ نیروها را به ما نشان دهد. اگر بیشتر پاسخها به سمت خیر میل میکند ما قطعا در بخشی از کارمان دچار مشکل اساسی هستیم. - به نظر شما آیا تیم رهبری سازمان بازخوردهای شما را جدی میگیرند؟
هیچ کس نمیخواهد در سازمانی کار کند که دیده نمیشود. وقتی رهبران سازمان به کامندان بازخورد نمیدهند، بیانگر این است که تعهدی به بهبود شرایط ندارند. این مسئله از سوی دیگر باعث ایجاد حس بی ارزش بودن در کارمندان میشود.
بخش چهارم: نظرسنجی کارمندان درمورد فرهنگ سازمانی
- آیا احساس میکنید تیم مدیریت سازمانتان شفاف هستند؟
تحقیقات نشان می دهند که شفافیت مهمترین عامل اثرگذار بر شادی در محل کار است. جالب است که آمار سال ۲۰۱۷ نشان میدهد تنها ۲۵٪ کارمندان باور دارند که مدیرانشان شفاف هستند. البته تقریبا مدیرانی که خود را شفاف میدانند ۲برابر این عدد است. - بدون نگاه کردن به اسناد سازمانی میتوانید ارزشهای اصلی سازمان خود را نام ببرید؟
آمار نشان میدهد ۴۲٪ کارمندان افق و ارزشهای سازمان خود را میدانند. این تعداد کم از آنجایی به وجود میآید که کارمندان نقطه اتصالی بین خود و شغلشان و همینطور محیط کارشان پیدا نمیکنند. - اگر بخواهید فرهنگ سازمانیمان را شرح دهید چه میگویید؟ (در سه کلمه)
شاد؟ سرکوبگر؟ حمایتی؟ ببینید کارمندانتان درمورد فرهنگ و فضای سازمانیشان چه فکری میکنند. با تحلیل نتایج راهی پیدا کنید که محیط و فرهنگ سازمانی را تقویت کنید و بهبود دهید. - چقدر راحت میتوانید به سرپرست خود در واحد نواقص کارش را متذکر شوید؟ (نمره از ۱ تا ۱۰)
محیط کار باید به دور از فضای خشونت باشد. از طرفی هم نباید سرکوبگر باشد. کارمندان باید در محیط کار خود احساس آرامش و راحتی داشته باشند. آنها باید به سادگی به مدیران خود بازخورد دهند و انتقادات و پیشنهادات خود برای بهبود شرایط کار را مطرح کنند. - آیا در سازمان همکاران به یکدیگر احترام متقابل میگذارند؟
ما باید فرهنگی در سازمان ایجاد کنیم که همه به یکدیگر احترام بگذارند. در محیط عمیق شوید و ببینید آیا کارمندان به یکدیگر احترام میگذارند یا خیر. اگر کارمندان یکدیگر را حمایت نکنند باید برای بهبود شرایط کاری کنید. - آیا باو دارید که همگام با ارزشهای سازمانیتان زندگی میکنید؟
آیا کارمندانتان فکر میکنند ارزشهای سازمانی فقط یک مشت لغت روی دیوارهای سازمان و اسناد هستند؟ شاید هم رهبران سازمان اهمیتی به آن نمیدهند و رفتارشان نشانی از آن ندارد. به هرحال از اجرا شدن ارزشهای سازمانیتان مطمئن شوید. آنها روح و شکلدهنده رفتار و تصمیمهای سازمان هستند. - آیا بالادستیها با احترام با همه برخورد میکنند؟
آیا رهبران و مدیران سازمان جوی مثبت را در سازمان به وجود آورده اند؟ با این سوال پشت صحنه مدیران سازمان خود را ببینید. از این طریق توجه میشوید رهبران برای بالا بردن روحیه و مثبت کردن فضای سازمان عملی انجام داده اند یا خیر. - آیا در محیط کار خود تفریح دارید؟
کارمندان ساعتهای زیای را در محیط کار خود سپری میکنند. با این سؤال میتوانید بدانید که آیا کارمندانتان سازمان ما را جای مناسبی برای کار کردن میدانند؟ آیا از بودن در چنین محیط کاری لذت میبرند یا خیر؟
پرسشنامهها و نظرسنجیهای سازمانی از کارمندان ابزاری مهم برای غلبه بر تعارضهای سازمانی و خلق سازمانی پیشرو و رو به رشد است. با انجام مداوم و منظم این نظرسنجیها و اعمال تغییرات میتوان کارمندانی راضی داشت. تحقیقات نشان میدهند چنین کارمندانی بازدهی بالاتری دارند. از خلاقیت و تمام توان خود استفاده میکنند تا سازمان را به پیش ببرند. همچنین این کارمندان ارزشهای پایدار سازمان حساب میشوند چرا که علاقهای به ترک محیط کار خود ندارند.
- 1
- 0
نظرات کاربران