سئوی داخلی سایت

- ۱۶ تیر ۱۳۹۷
- 109645
- 0
- مطالعه این مطلب، حدود 12 دقیقه زمان میبرد.
سئوی داخلی سایت چیست؟
سئوی داخلی سایت (On-Site SEO) که به سئوی داخلی صفحه نیز معروف است مربوط به بهینهسازی المانهای درون صفحههای سایت گفته میشود. در حقیقت این اصطلاح در کنار اصطلاح سئوی خارجی (Off-Page SEO) معنا پیدا میکند (سئوی خارجی به بهینه سازی مواردی که مانند بک لینک خارج از سایت ما قرار دارند گفته میشود). این عمل هم مانند بقیه عملیات سئو برای بدست آوردن رتبههای بالاتر و افزایش ترافیک ورودی مرتبط انجام میشود. تغییرات برای سئوی اخلی سایت روی محتوا و کد مرجع HTML سایت اعمال میشود.
سئوی داخلی سایت نه تنها به درک بهتر سایت و صفحههای ما از طرف موتورهای جستجو منجر میشود بلکه به کاربران نیز کمک میکند به راحتی با سایت ما ارتباط برقرار کنند. خلاصه بگوییم هر چه سئوی داخلی بهتری داشته باشیم موتورهای جستجو بهتر میفهمند انسانها چه چیزی در یک صفحه میبینند (در واقع چه ارزشی از یک صفحه دریافت میکنند). بر همین اساس هم موتورهای جستجو با فهمیدن هر چه بهتر ترجیح انسانها میتوانند مرتبطترین نتایج را به ما نمایش دهند.
اگر بخواهیم در چند جمله هدف نهایی سئوی داخلی سایت را بیان کنیم باید بگوییم با این کار تلاش میکنیم به موتورهای جستجو و کاربران کمک کنیم تا:
– درک کنند یک صفحه وب سایت درباره چه موضوعی است.
– بهترین صفحه مرتبط با عبارت جستجو را شناسایی کنند.
– ارزش صفحهها برای رتبهبندی درست در صفحه نتایج جستجو را با دقت ارزیابی کنند.
کلیدواژه، محتوا و سئوی داخلی سایت
در گذشته سئوی داخلی هم معنی استفاده از کلیدواژهها بود. متخصصین سئو سعی میکردند با استفاده از کلیدواژههای پرارزش در نقاط کلیدی ارزش صفحه را از دید موتورهای جستجو بالا ببرند.
برای اینکه درک بهتری از نحوه استفاده کلیدواژهها در گذشته داشته باشیم جالب است بدانیم همه آنها یک چیز بودند: موضوع محتوای صفحه. سابق بر این برای اینکه صفحهای روی موضوعی رتبه بگیرد باید از کلیدواژهها استفاده میکردیم. در ضمن محل استفاده این کلیدواژهها نیز باید به شکلی میبود که بهترین حالت را برای موتورهای جستجو فراهم می کرد تا یک صفحه را معتبر شناسایی کند. تجربه کاربر در این نوع سئو در مرحله بعدی قرار داشت. در حقیقت اینکه یک سایت توسط موتورهای جستجو معتبر شناخته میشد و رتبه قابل قبولی برای یک کلیدواژه دریافت میکرد کافی بود و کاربر جایگاه مهمی در عملیات سئوی داخلی سایت نداشت.
هرچند امروزه روشهای اعتباردهی موتورهای جستجو پیچیدهتر و دقیقتر شده است. آنها با استفاده از لغات هم معنی و درونمایه (Context) محتوا معنای یک صفحه را استخراج میکنند. البته هنوز هم کلیدواژهها مهم هستند اما دیگر دفعات و محلهای تکرار آن برای سئوی داخلی سایت اهمیتی ندارد. چیزی که امروز در سئوی داخلی اهمیت دارد مرتبط بودن است. امروز در سئوی داخلی یک سایت مهمترین سؤالی که در مواجهه با هر صفحه از سایتمان با ید از خودمان بپرسیم این است: چطور محتوای این صفحه را می توانیم با خواسته کاربران از عبارت مورد جستجواش همخوان و مرتبط کنیم. البته نباید کلیدواژهها و سالم بودن کد HTML را فراموش کنیم.
با این روش، برای سئوی داخلی دیگر نباید دنبال ترفندهای کلیدواژه و چیدن آنها در صفحه باشیم. بیشتر باید به دنبال پاسخ این سؤالات باشیم:
کاربران ما چه کسانی هستند؟
آنها دنبال چه میگردند؟
در مورد چه موضوعاتی جستجو میکنند؟
ما در چه موضوعاتی می توانیم به آنها کمک کنیم و ارزش خلق کنیم؟
از لحاظ محتوایی برای سئوی داخلی، صفحه وب سایت ما باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
– عمیق باشد
– محتوای لاغر یکی از هدفهای اصلی گوگل پاندا برای جریمه کردن است. امروز کمتر و بیشتر همه موافقند که محتوا باید تا حدود خوبی عمیق باشد تا رتبه خوبی در جستجو بیاورد.
– کاربرپسند باشد
– محتوای ما خوانا است؟ آیا حرکت روی سایت و دنبال کردن محتوا ساختار مشخص و مناسبی دارد؟ آیا شسته و روفته است یا پر از تبلیغ و افیلیت است؟
– منحصر بفرد باشد
– محتوا اگر به درستی آدرسدهی و ارجاع نداشته باشد، محتوای کپیشده محسوب میشود. میتواند روی رتبه ما تأثیر منفی بگذارد.
– قابل اعتماد و معتبر باشد.
– آیا این محتوا حرفی برای گفتن در حوزه خود دارد؟ آیا میتوان به آن به عنوان یک منبع معتبر در یک موضوع خاص ارجاع داد؟
– هم راستا با هدف کاربر از انجام جستجو باشد
یکی از جنبههای دیگر بهینهسازی و خلق محتوا برآورده کردن خواسته جستجوکنندگان است. موضوع محتوا باید با خواستههای کسانی که جستجو میکند هم راستا باشد و در نهایت نیازی که برای آن جستجو کرده اند را برآورده کند.
نکات سئوی روی سایت بجز کلیدواژهها
از بحث کلیدواژهها که جدا بشویم، موضوعات فارغ از کلیدواژه مطرح میشوند. این موارد رو باید رعایت کنیم تا سئوی روی سایتمان به طورکامل بهینهسازی بشود:
– لینکهای به کار رفته در یک صفحه
– چه تعداد لینک در صفحه وجود دارد؟ درونی هستند یا بیرونی؟ با چه چیزی در ارتباطند؟
– سرعت بارگذاری صفحه
– استفاده از ساختار داده Schema.org یا دیگر مارک آپها
– ساختار URL صفحه
– کاربرپسند بودن در موبایل
– متادیتای (Metadata) صفحه
البته تمام اینها هم به یک موضوع برمیگردد: ایجاد یک تجربه کاربری مناسب. هر چقدر استفاده از یک صفحه آسانتر باشد (چه از لحاظ فنی و چه غیر فنی) آن سایتی است که بهتر بهینهسازی درون سایت شده است.
چطور باید صفحهمان را بهینهسازی کنیم؟
بهینهسازی کامل یک صفحه روی سایتمان نیاز به تغییرات در کد HTML و متن آن دارد. در مقالههای دیگری نکات و معیارهای دقیق بهبود و بهینهسازی یک صفحه را بررسی میکنیم.
منبع: مقاله سایت moz.com با عنوان «On-Site SEO»
- 1
- 0
نظرات کاربران